top of page
Obrázek autoraPetr Horník

Atleti uspořádali poprvé příměstský tábor!

Historicky první příměstský atletický tábor 23. 8. – 27. 8. 2021, stadion ASK Děčín


každý rok se v Děčíně pořádá spousty příměstských táborů, a proto i my nezůstali pozadu a v srpnu 2021 se uskutečnil i na našem atletickém hřišti v Děčíně pro nejmenší atlety.


Pro naše malé atlety byl připravený bohatý 5denní program plný sportování a zábavných pohybových her, se kterými dětmi soutěžili o body v rámci celotáborové hry, za kterou byly na konci týdne náležitě odměněni krásnými cenami.

Naši vedoucí se předvedli jako velcí táborový nadšenci, se kterými zábava, nadšení, legrace a soutěžení bylo hlavní náplní celého týdne a to i přes opravdu šílené rozmary počasí. A protože bychom atletiku neradi zanedbávali, nesměli chybět i naše klasické atletické tréninky, které probíhali každé ráno pod taktovkou trenérů Honzi, Fandy a Elvíry. Poté si již v rámci táborového programu přebírala děti vedoucí Simča, které pro ně měla připravené různé závodivé a netradiční hry.


Hned první den byly děti spravedlivě rozděleny v rámci hry do třech soutěžních týmů. Každý tým měl za úkol vymyslet jméno, pokřik a vyrobit si co nejkrásnější táborovou vlajkou. Každé ráno se oddílové pokřiky/hymny při nástupu opakovaly a děti je s nadšením křičely. Názvy našich soutěžních týmů byly Bakterie, Sluníčka a Rubíni.

Celý týden proti sobě soutěžily týmy v různých táborových výzvách a to například v netradiční olympiádě, živém člověče nezlob se, nebo také v živých dostihách. Her bylo opravdu plno a děti si některé z nich velice oblíbily a s nadšením si ve volné chvilce některé hry zopakovaly. Samozřejmě jako správný tábor jsme vyrazili i na celodenní výlet do Zoo v Děčíně, kde jsme kromě prolézání všech dobrodružných stezek a prohlížení zvířátek měli také objednaný i výborný oběd v podobě řízků s kaší. A to byla ta nejlepší odměna za zvládnutý celodeňáček.


Počasí bylo celý týden dost nevyzpytatelné, a proto jsme poslední táborový den prožili v tělocvičně a nakonec i prohlídkou Rajských ostrovů. Našim cílem celého táborového týdne bylo, aby si děti odnesly co nejvíce krásných zážitků. Děti byly i přes ošklivé deštivé počasí stále veselé a jako vždy plné energie.


Po návratu z Rajských ostrovů došlo na vyhlášení vítězů a rozdání cen, diplomů a hlavně medailí. Nálada při vyhlašování byla úžasná, ale chvílemi už však vyplouvaly na povrch i smutné emoce. Všichni jsme totiž moc dobře věděli, že se nevyhnutelně blíží konec táborového týdne plného zábavy.


Tímto bychom chtěli poděkovat všem táborníkům, rodičům, atletickému oddílu v Děčíně i celému táborovému týmu za skvělý týden plný super zážitků. Gratulujeme vítěznému týmu.


Handlíř Honza, Simona Průšová



55 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page